Lionsi iz REGIJE ISTOK D-126 udružili su se proteklog vikenda i iskušali svoje planinarske vještine na zahtjevnim stazama Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.
Ovu veliku humanitarnu akciju u organizaciji osječkog Lions kluba Drava podržali su lionsi Regije Istok, te su se uključili LC Gea, LC Mursa, LC Waldinger, LC Slavonski Brod, LC Brođanka i drugi lions prijatelji, te LC Zrinjevac iz Zagreba i LC Zadar. “Korak za mladost” započeo je na najvišoj meterološkoj stanici u Hrvatskoj – Zavižanu, nakon čega je uslijedilo 16 km Premužićeve staze, koja je dobrim dijelom građena u kamenu suhozidu i prolazi najsurovijim dijelovima Sjevernog Velebita. Savladali su i atraktivan uspon na jedan od najljepših vrhunaca Sjevernog Velebita – Gromovaču s koje se pruža pogled na more, Rožanske kukove i cijeli niz planinskih vrhova. Uz druženje i bogat zabavni program izlet je završio posjetom utočištu medvjeda u Kuterevu.
Po načelima lajonizma i ova akcija je bila humanitarnog karaktera i veseli nas da sva prikupljena sredstva idu za pomoć djeci sa posebnim potrebama. Namjera LCI Osijek Drava je da akcija „Korak za mladost“ postane tradicionalna za što su podržali i svi Lions članovi koju su bili dio ove akcije. Do slijedećeg koraka, služimo (i družimo se)!
AKCIJA JE BILA PUN POGODAK!