U uvjetima ograničenih kretanja i okupljanja našli smo i vremena i volje da se dogovorimo oko nekoliko vrijednih donacija koje smo odradili u zadnjih mjesec dana.

 

  • Pomoć za Udrugu slijepih Osječko baranjske Županije

U dogovoru sa Udrugom pribavili smo 6 kompleta govornih tlakomjera i toplomjera namijenjenih za slijepe osobe. Donacija je uručena starijim članovima Udruge.

Uz to, pribavili smo i jedno prijenosno računalo prilagođeno za slijepu osobu koje je donirano mlađoj osobi, polaznici srednje škole.

Vrijednost obiju donacija je nešto preko 7.000 kuna.

 

  • Prikupljanje hrane za potrebite za uskršnje blagdane

Zajedno sa djelatnicima Mesne industrije Žito, prikupljena su sredstva za kupovinu suhomesnatih proizvoda potrebitima.

Prilozima djelatnika i sredstvima našeg kluba nabavljeno je oko 250 kg suhomesnate robe u vrijednosti većoj od 15.000 kuna.

Donacija je podijeljena na od djelatnika predloženih 30 obitelji i osobno su je uručivali djelatnici Žito mesne industrije koji su sudjelovali u donaciji.

Drugi dio donacije je isporučen baranjskoj udruzi „Prijatelji Svetog Martina“ koja skrbi o većem broju starijih osoba kroz socijalne trgovine u Belom Manastiru, Popovcu i Donjem Miholjcu. U vremenima kada je otežano i ograničeno kretanje, Udruga priprema obroke koje dostavlja potrebitima u kuće.